Over Dr. LF. Liesenborghs en medewerkers

Wij hebben deze website voor u ontwikkeld om U zo volledig mogelijk te informeren. U bent welkom voor al uw oogproblemen en vragen i.v.m. oogaandoening en oogbehandelingen. 

Bij ons kunt U terecht voor een algemene controle van uw ogen of voor specifieke oogproblemen en -behandelingen. Ons werkgebied omvat de algemene oftalmologie (aandoeningen van het hoornvlies, cataract, glaucoom, netvliesproblemen,…), de Medische Retina (Fluo-angiografie, Optical coherence tomography (OCT), intra-vitreale injecties, alsook heelkundige behandelingen in het bijzonder cataract en ooglidchirurgie. Alle artsen zijn geaccrediteerd en volgen bovendien extra bijscholingen elk in zijn subspecialisatie.

We hopen dat u hier een antwoord vindt op al uw vragen. Heeft u echter nog een specifieke vraag, opmerking of suggestie aarzel dan niet om ons te contacteren.

De praktijk is gelegen in de  Sint-Jansstraat 4 te 3800 Sint-Truiden

Deze ligt gelijkvloers in het wooncomplex Residentie Park Leopold gelegen tussen het Stadspark en de gratis parking van de Veemarkt en het Speelhof.

 

 

De praktijk is vlot te bereiken met de wagen, het openbaar vervoer of te voet:

Met de wagen: Als je voor de inrit staat ligt de praktijk rechts op het gelijkvloers. De orthopedisten zitten links in de andere blok. We delen dezelfe private parking. Elke praktijk biedt de gelegeheid tot parkeren voor 8 wagens. De 8 parkeerplaatsen voor de oogarten liggen rechts van de inrit vóór de inkom van de praktijk. De 8 plaatsen voor orthopedie liggen links van de inrit. Bij het verlaten van de praktijk krijgt U een cijfercode voor de slagboom. Men kan dan de parking dus enkel verlaten na de validatie door de praktijken.  Mobiele patiënten raden we aan te parkeren op de parking van de Veemarkt.

Met de bus: De praktijk is ook vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Met de bus kunt u vanaf het station ons bereiken via o.a. lijn 5 of lijn S2 (halte Sint-Trudo Ziekenhuis - Rummenweg) of via lijn S1 (halte Sint-Trudo Ziekenhuis - Speelhoflaan).  U kunt ook gebruikmaken van de belbus 715. De belbus rijdt enkel op verzoek en U moet de rit minstens een uur op voorhand aanvragen op het nummer 011 85 03 00. 

Te voet:  Het ligt op wandelafstand (ongeveer 1 km) van het station van Sint- Truiden. Vanaf het station kunt u de lijnbus nemen of te voet naar de praktijk wandelen. U gaat u links de Prins Albertlaan in. U steekt het Ridders de Mente de Horneplein over en wandelt door het stadspark naar Residentie Park Leopold.

 

Onze Dynamische equipe bestaat uit: 

Dr. LF. Liesenborghs beoefent algemene oftalmologie. Hij is gespecialiseerd in cataract- en ooglidheelkunde en Medische Retina.

 

 

 

Dr. Katrin Schmidt is meer dan 20 jaar een trouwe medewerkster en beoefent algemene oftalmologie.

 

 

 

Dr. Chlara Maes heeft na haar opleiding als oogarts zich gespecialiseerd in de Medische Retina in het uz Leuven en in Rotterdam: Netvliesaandoeningen, Fluo-angiografie, Optical Coherence Tomography (OCT), netvlieslaser, intra-vitreale injecties. De meest voorkomende aandoeningen zijn: diabetes, maculadegeneratie, occlusie of trombose ter hoogte van de bloedvaten van het netvlies.

 

Dr. Ulric Schümmer is een ervaren oogarts en komt enkele dagen per week onze praktijk versterken. Hij beoefent algemene oftalmologie. 

 

 

 

Mevr. Martine Liesenborghs-Janssens is verantwoordelijk voor de organisatie van de praktijk en de operaties. Als verpleegkundige is zij tevens de vaste operatie-assistente. 

 

 

 

 Mevrouw Els Chevaillier werkt als verpleegkundige mee in het operatiekwartier Zij staat verder in voor het instrumentarium, begeleidt de patiënten voor en na de ingreep.

 

 

 

Mevr. Daphne Franssen en Paulien Tikens zijn werkzaam als verpleegkundige in de praktijk. Zij werken deskundig en zelfstandig bij oogmetingen, diverse technische onderzoeken (OCT, gezichtsveldonderzoek, fundusfoto's, IOLmaster..) en bij de fluo-angiografische onderzoeken. Verder begeleiden zij de patiënten in hun traject bij de intra-vitreale injecties en assisteert hierbij in het Heelkundig Ambulant Centrum. 

 

 

Buiten een state of the art uitrusting en de toepassing van de meest actuele technieken leggen wij de nadruk op informatie. Elke behandeling of ingreep wordt op voorhand ruim uitgelegd tijdens de raadpleging. Met de meegekregen informatiebrochures kunt U thuis alle bekomen informatie rustig nalezen. Steeds zijn we bereid voor verdere uitleg. 

 

  • Dr. LF. Liesenborghs
  • Sint-Jansstraat 4
  • Residentie Park Leopold
  • 3800 Sint-Truiden
  • T. 011 69 42 70
  • F. 011 69 42 60
  • Stuur mij een e-mail
  •  
  • site by webdesign yappa