19 Maart 2020 - Corona info (update 25/03/2020)

(update 25/03/2020)

Tijdens de COVID-19 crisis heeft het RIZIV een regeling uitgewerkt waarbij de ambulante patiënt zonder papieren bewijs toch zijn medicatie bij een apotheek kan afhalen. Met de toestemming van de patiënt mag de voorschrijvende arts in de plaats van het papieren bewijs van het elektronisch geneesmiddelenvoorschrift aan de patiënt, de RID-code van het elektronisch voorschrift (en de bijbehorende letters en cijfers die automatisch met de barcode zijn gegenereerd) bezorgen via een andere communicatiemethode (e-mail, telefoon, Skype, enz.). Dat kan gedurende de periode waarin de noodmaatregelen van toepassing zijn. De overdracht van de unieke RID-code (en de automatisch gegenereerde en bijbehorende letters en cijfers) respecteert de bepalingen van de GDPR.

--------------------

(update 20/03/2020)

We volgen de wettelijke instructies, het beleid van ons ziekenhuis en de raadgevingen van onze beroepsverenigingen.

Gezien de ernst van de huidige situatie willen we onze volle verantwoordelijkheid opnemen en maximale inspanningen leveren om de verspreiding van het Corona-virus in te dijken.

Tot nader bericht is er geen vrije raadpleging meer.

Alle niet-dringende operaties en alle consultaties worden geannuleerd. We brengen alle betrokkenen zo snel mogelijk persoonlijk op de hoogte. Voorlopig plannen we geen nieuwe afspraken.

Voor de heelkundige ingrepen zullen we contact opnemen met de patiënt om een nieuwe afspraak in te plannen zodra er meer duidelijkheid is over de situatie.

Voorlopig gaan de injecties/inspuitingen ongewijzigd door wegens medisch noodzakelijk. De controles van de injecties worden individueel bekeken en gaan al dan niet door afhankelijk van de strikte medische noodzaak en in overleg met de patiënt of gevolmachtigde. We brengen alle betrokkenen persoonlijk op de hoogte. 

We proberen zo goed als mogelijk de continuïteit van de zorg te verzekeren. We zullen daarom aanwezig zijn voor dringende oogproblemen en geven telefonisch advies waar nodig.

Patiënten die voorschriften nodig hebben, mogen ons bellen of een mail sturen. We sturen de voorschriften dan op.

Patiënten met urgente oogproblemen kunnen terecht na afspraak. Deze afspraken kunnen enkel telefonisch gemaakt worden.

Gelieve niet te vroeg op uw afspraak te komen, wacht desnoods buiten of in uw wagen tot het afgesproken uur. Kom alleen en indien echt noodzakelijk. Er wordt maximum 1 begeleider toegestaan. Om het aantal personen in de praktijk tot een minimum te beperken wordt gevraagd dat deze in de auto of buiten wacht tot de patient het onderzoekslokaal betreedt. Indien meerdere patiënten aanwezig zijn worden deze verspreid over de verschillende wachtruimtes. De tijdschriften werden verwijderd.

Al onze medewerkers wassen en/of ontsmetten conform hun handen en nemen een gespreide middagpauze om onze onderlinge afstand te houden.

Deze grens van 1,5 meter onderlinge afstand moet ook door de patiënt gerespecteerd worden, ook tijdens de adminstratieve afhandeling van de consultatie bvb. aan de balie.  Enkel bij de noodzakelijke onderzoeken en handelingen vervalt deze regel natuurlijk.

Tussen elk patiëntencontact worden de aangeraakte oppervlakten in het onderzoekslokaal, spleetlamp, balie, bancontact…ontsmet met Trionic Spray en Wipes.

We vragen aan patiënten die hoesten/ een luchtweginfectie of koorts hebben om niet naar de praktijk te komen. Zij die in contact zijn gekomen met patiënten die besmet zijn door het coronavirus dienen dit te melden bij het maken van de afspraak.

Betalen kan enkel met bancontact.

We volgen de situatie van nabij op. Controleer daarom regelmatig onze website. 

Liesenborghs gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer weten X
  • Dr. LF. Liesenborghs
  • Sint-Jansstraat 4
  • Residentie Park Leopold
  • 3800 Sint-Truiden
  • T. 011 69 42 70
  • F. 011 69 42 60
  • Stuur mij een e-mail
  •  
  • site by webdesign yappa